Oncozorg

23-02-2018 - ONCOLOGISCHE ZORG BIJ CORPUS FYSIOTHERAPIE

 

Als je kanker hebt is alles niet meer vanzelfsprekend. Je lichaam doet niet meer wat jij wil en je raakt het vertrouwen in je lichaam kwijt. Hoe ga je daarmee om? Hoe krijgt jouw leven weer kwaliteit en hoe krijg je het vertrouwen weer terug?
Corpus wil graag met jou meelopen en er voor je zijn door je te begeleiden in het verbeteren van je conditie en kracht, zodat je weer op eigen benen verder kunt.
Peter van Groesen en Dimphie Pooyé zijn binnen Corpus de experts op het gebied van oncologische zorg
Dimphie heeft in 2013 een masterclass medische oncologiefysiotherapie gevolgd bij AVANS+ en Peter volgt momenteel de 3 jarige master-opleiding oncologische fysiotherapie bij AVANS+.
Dit houdt in dat zij kennis en ervaring hebben van de ziektebeelden met bijbehorende behandeling en geschoold zijn in het begeleiden van de oncologische patiënt. Zo kunnen zij helpen om de kwaliteit van leven te verbeteren en te begeleiden naar hervatting van werk/sport, afhankelijk van de hulpvraag.


Corpus is aangesloten bij FyNeOn: het Fysiotherapie Netwerk Oncologie, zowel in Tilburg als in Breda.
Wat kunnen wij voor de oncologische patiënt betekenen ?
Adviseren en helpen bij de aanpak van o.a.
• klachten van vermoeidheid en/of conditieverlies
• spanningsklachten
• problemen bij bewegen door een operatie, bestraling of chemotherapiebehandeling
• hoestklachten
• arbeidsreïntegratie
Voor vragen over bewegen tijdens kankerbehandeling of persoonlijke begeleiding in de curatieve, palliatieve en/of terminale fase van de ziekte of behandeling kun je bij ons terecht.

 

Voor oncologische fysiotherapie is een verwijzing nodig, de oncologisch verpleegkundige kan hier voor zorgen.
Binnen het gezondheidscentrum Baarle werken wij samen met huisartsenpraktijk Wulms-Eltink, huisartsenpraktijk Dekelver, huid- en oedeemtherapie Dermatio, Ergotherapie Baarle, Psychologiepraktijk Beekzicht en Diëtistengroep Dito.

 

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact op.
T: 013-5078066
E: info@corpusfysio.nl
W: www.corpusfysio.nl