Valpreventie

25-09-2018

Vrijdag 5 oktober start Corpus met de cursus InBalans. De cursusdagen zijn op dinsdag-  en vrijdagochtend van 9.30 uur tot 10.30 uur in de Lasallezaal van het Cultureel Centrum. Het gehele programma duurt in totaal 12 weken. 

InBalans is een beweegprogramma gericht op het voorkomen van vallen bij ouderen.

De cursus bestaat uit twee voorlichtingsbijeenkomsten over risicofactoren van het vallen en een beweegprogramma van twee bijeenkomsten per week gedurende tien weken.

Er wordt onder professionele begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut gewerkt aan uw spierkracht, algehele conditie, balans en loopvaardigheid.

Voordat u met de cursus gaat beginnen wordt eerst uw valrisico in kaart gebracht. Bij de start van de cursus ontvangt u een cursusboek waarin alle oefeningen en tips duidelijk staan beschreven. De bijeenkomsten worden in groepsverband gehouden, waarbij de oefenstof afgestemd wordt op uw eigen niveau.

Inschrijven is nog mogelijk. De kosten zijn in totaal 225 euro, waarvan 25 euro gesubsidieerd wordt wanneer je lid bent van de seniorenvereniging Baarle (KBO). Ook vergoeden de meeste zorgverzekeraars een gedeelte van de kosten.

Voor meer informatie: tel. 013-5078066.