BACK TO MOVE

19-04-2019

Back to Move: Een nieuwe, complete aanpak bij lage rugklachten

 

Corpus Fysiotherapie heeft een nieuwe werkwijze voor cliënten met lage rugklachten: Back to Move. Met een programma ‘op maat’ helpen we u de rugklachten te verminderen en terugkeer van de klachten te voorkomen. We kijken daarbij naar alle factoren die de rugklachten hebben veroorzaakt en in stand houden.

 

Op maat

Aan de hand van enkele specifieke vragen en testen beoordeelt de therapeut welke factoren voor u van belang zijn. Samen met u worden de doelstellingen geformuleerd. Deze doelstellingen zijn altijd gericht op:

  • Het verminderen van de pijnklachten
  • Het verbeteren van uw lichamelijk functioneren
  • Het voorkomen van terugkeer van de klachten en wat u zelf hieraan kunt doen (zelfmanagement)

U wordt ingedeeld in een licht, midden of uitgebreid programma. Bij deze indeling kijkt de therapeut wat het best passende programma voor u is om de genoemde doelen te behalen.

 

Complete begeleiding

Back to Move biedt een mix van diverse behandelingen en soort begeleiding. De therapeut gaat samen met u op zoek naar wat voor u effectief is. Dat is afhankelijk van uw persoonlijke situatie, doelen en wensen. Naast behandelingen in de praktijk kunt u (groeps)trainingen en oefeningen krijgen, voorlichting en adviezen, of coaching met betrekking tot het juiste gebruik van uw rug. Allemaal bedoeld om de belastbaarheid (wat uw lichaam aan kan) af te stemmen op de belasting (wat u van uw lichaam vraagt).

Daarbij bieden we ook online/digitale begeleiding, zoals een online intake, digitale oefenprogramma’s, voorlichtingsdocumenten en -filmpjes, eventueel consulten ‘op afstand’ zoals (beeld)bellen en een (afspraken-)App. Zo heeft u alle belangrijke informatie en oefeningen altijd digitaal bij de hand.

 

Online vragen(lijsten)

Om het 1e bezoek aan de fysiotherapeut goed te gebruiken, wordt u verzocht vòòr het 1e bezoek het intakeformulier en een 3-tal vragenlijsten in te vullen. Door dit digitaal te doen, komt de informatie direct in uw dossier te staan. Zo kan de fysiotherapeut zich alvast een beeld vormen van uw klachten en situatie en bent u minder tijd kwijt met het vraaggesprek.

 

Duurzaam resultaat

Als het goed is, heeft u aan het eind van het Back to Move programma er vertrouwen in dat u uw klachten onder controle kunt houden, zodat ze niet weer terugkeren. Dat was immers één van de doelstellingen. Met uw therapeut kunt u eventueel nazorgcontacten afspreken, al dan niet ‘op afstand’ zoals per mail, telefoon of beeldbellen.

 

Vergoeding Back to Move

De vergoedingsstructuur van Back to Move is afhankelijk van uw verzekeringsmaatschappij. Uw fysiotherapeut zal samen met u kijken wat voor u de mogelijkheden zijn. Heeft u een aanvullende zorgverzekering bij VGZ ? Dan maakt u gebruik van een gunstige regeling.

 

Wilt u meer weten over het programma Back To Move? Bel dan naar de praktijk of vraag het aan uw therapeut!