Het hooikoorts seizoen is weer begonnen!

12-03-2021

Waarom hooikoorts tapen?
Medical tape is rekbaar. Wanneer het is aangebracht tilt het de huid een klein beetje op. Hierdoor wordt de druk verlaagd, het ruggenmerg geprikkeld en de bloedcirculatie in dat gebied verbeterd. Bij hooikoorts spelen de longen een belangrijke rol. De tape heeft een kalmerende werking doordat de tape via het zenuwstelsel de ademhalingsspieren en de longen beïnvloedt. Daardoor worden de allergische reacties van de ogen, longen en neusvliezen verminderd.

Hoe werkt tapen tegen hooikoorts?
Hooikoorts tape bevat geen medicinale toevoegingen waardoor het eventuele medicijngebruik kan worden verminderd of stopgezet. De elastische tape voor hooikoorts methode heeft een positief effect omdat via een externe huidprikkeling, een reflectoire invloed kan worden uitgeoefend op de bindweefselstructuren van het ruggenmerg. De medical tape hooikoorts die direct op de huid van de borst en rug wordt aangebracht, stimuleert huidsensoren, die op hun beurt het zenuwstelsel in het lichaam prikkelen.

Afspraak maken
Heeft u op dit moment last van hooikoorts? Bel ons voor een afspraak en laat u tapen tegen hooikoorts waardoor u minder hooikoorts klachten ervaart of zelfs klachtenvrij het seizoen in gaat.


E-mail: info@corpusfysio.nl 

Telefoon: 013-5078066