Corpus start reguliere zorg weer op

Op 30 april is duidelijk geworden dat wij onze reguliere zorg (face-to-face behandelingen) weer geleidelijk mogen opschalen. Bestaande cliënten worden door hun eigen fysiotherapeut op de hoogte gebracht. Nieuwe cliënten kunnen zich telefonisch aanmelden en zullen door de fysiotherapeut worden teruggebeld. Hierin word bepaald of een effectieve behandeling op afstand mogelijk is, of dat er toch een afspraak op de praktijk nodig is.

Is het veilig om naar Corpus Fysiotherapie te komen ?
Ja, het is volstrekt veilig en verantwoord om naar de praktijk te komen, zolang u zich aan alle voorschriften houdt. Uiteraard hebben we de noodzakelijke maatregelen getroffen. Dit doen we aan de hand van een door het RIVM en onze branchevereniging KNGF goedgekeurd protocol. Veiligheid staat voor u en voor ons altijd voorop!

We bespreken vooraf wel graag uw situatie met u door. Bij het eerste telefonische contact zullen wij u een aantal vragen stellen. Het is belangrijk dat u deze vragen zorgvuldig en naar waarheid beantwoordt.

Welke maatregelen zijn er getroffen ?
Naast de gebruikelijke maatregelen en het hygiëneprotocol van het RIVM (geen handen schudden, in uw elleboog niezen en hoesten, handen wassen met desinfecterende zeep of gel, gebruik van papieren zakdoekjes) gelden de volgende aanvullende regels:

  • Zorg dat u max. 5 minuten voor aanvang van uw afspraak aanwezig bent (liever precies op tijd)
  • Neem zelf een groot badlaken mee
  • Kom zo mogelijk zonder begeleiding naar de afspraak. Indien begeleiding noodzakelijk is, houdt hij/zij 1,5 meter afstand of blijft buiten of in de auto wachten
  • Houd 1,5 meter afstand van alle aanwezige personen in de praktijk
  • Volg aangebrachte looproutes in de praktijk
  • Heeft u een afspraak met een therapeut in de oefenzaal, wacht dan in de wachtkamer totdat u naar binnen geroepen wordt
  • Verlaat het pand direct na afloop van uw behandeling
  • Maak alleen hoog noodzakelijk gebruik van ons openbaar toilet
  • Ontsmet oefenmaterialen of apparatuur meteen na gebruik met de aanwezige middelen
  • Volg de aanwijzingen van het personeel

Tenslotte
Het is mogelijk dat uw behandeling er iets anders uit zal zien, dan u gewend was. Om u veilig en verantwoord te behandelen is de praktijk anders ingericht. Zo hebben we een maximum ingesteld voor het aantal mensen dat aanwezig is en hangen onze regels en voorschriften duidelijk zichtbaar in de praktijk. Verder is het mogelijk dat uw fysiotherapeut gebruik maakt van beschermingsmiddelen, zoals een mondkapje. Dit is niet in alle gevallen nodig, maar hangt af van uw persoonlijke situatie of behandeling. Wij vragen hiervoor uw begrip en medewerking. Als u hier vragen over heeft, dan geeft uw therapeut daar graag antwoord op.

De medische fitness lessen gaan voorlopig nog niet door. Hierin volgen we de richtlijnen van het RIVM en de overheid.

Wij hopen jullie snel weer te mogen verwelkomen in onze praktijk.
Voor vragen kan u bellen naar 013 5078066 of mailen naar info@corpusfysio.nl.