Fysiotherapie waarborgt kwaliteit

Door nieuwe inzichten en technieken verandert de fysiotherapie voortdurend. Om als fysiotherapeut te kunnen blijven werken volgens de laatste ontwikkelingen is het belangrijk om onze kennis up to date te houden. Dat waarborgen we in een compleet nieuw kwaliteitsregister.

Nieuw kwaliteitsregister
Om de kwaliteit van de fysiotherapeuten te kunnen waarborgen, heeft de beroepsorganisatie voor fysiotherapeuten, het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), een compleet nieuw kwaliteitsregister per 2020 geïntroduceerd.

Dit Kwaliteitsregister Fysiotherapie (KRF) is een nog betere en moderne waarborg voor de kwaliteit van de fysiotherapeut. De fysiotherapeut die in dit KRF ingeschreven staat, moet aan een aantal stevige eisen voldoen.

Studiepunten
Hieronder vallen bijvoorbeeld het behandelen volgens bepaalde, door wetenschappelijke studies onderbouwde, richtlijnen, bij elkaar ‘op bezoek’ te gaan en te leren van elkaars werkwijze en het volgen van verplichte bij- en nascholing. Al deze activiteiten geven recht op een bepaald aantal studiepunten.

Uw waarborg
Elke 5 jaar moeten fysiotherapeuten een minimaal een bepaald aantal studiepunten hebben behaald. Als dit aantal niet wordt behaald, kan er geen herregistratie in het KRF plaatsvinden. De fysiotherapeut staat dus nooit stil. Voor u is het een waarborg dat u dus altijd in vertrouwde en kwalitatieve handen bent!