Oefengroep COPD

Bewegen geeft lucht 
Voelt u zich benauwd wanneer u zich inspant? Heeft u ook last van hoestbuien? U zult denken dat het beter is om iedere lichamelijke inspanning te vermijden en daarmee uw benauwdheid te verminderen. Maar het omgekeerde is waar. Wist u dat wanneer u chronische bronchitis of longemfyseem heeft, kortweg COPD, het extra belangrijk is dat u beweegt? Als u minder beweegt, zult u juist eerder klachten krijgen en uw mogelijkheden zullen steeds verder afnemen.

Elke dag verantwoord bewegen 
Speciaal voor mensen met COPD hebben we bij Corpus Fysiotherapie oefengroepen voor mensen met COPD ontwikkeld. Tijdens de behandelingen werkt U samen met uw fysiotherapeut om gezond en verantwoord te bewegen. Wat levert het u op? Minder benauwdheid, meer uithoudingsvermogen en verantwoord bewegen!

De behandeling heeft als doel u te leren om dagelijks te bewegen en vooral te blijven bewegen. Want bewegen is noodzakelijk voor het verbeteren van uw gezondheid. 

De behandeling is aangepast aan uw persoonlijke situatie. Deze zal bestaan uit testen, individuele gesprekken en uit oefenen in groepsverband, met mensen die ook bekend zijn met COPD. In de groep kunt u elkaar steunen en stimuleren en ervaringen uitwisselen. 

Momenteel zijn er diverse oefengroepen voor mensen met luchtwegproblemen. Wilt u zich aanmelden of wilt u meer informatie over deze groepen neem dan contact op met onze praktijk.

Meer informatie over COPD kun je vinden op de volgende sites:
www.luchtpunt.nl
www.astmafonds.nl